Wednesday, April 8, 2009

bahasa jiwa bangsa?

pagi-pagi aku gi kerja di area bandaraya jB, sedang aku berjalan menuju ke bangunan, aku disapa oleh pengurus projek;

Pengurus Projek: Hi! Azizan

Aku: Yes! Bos, Wassup?

Pengurus Projek: hey, u didnt notify the contractors PM about the safety matters meh?

Aku: I did Sir, Everthing I've briefed to him.

Kemudian dia ajak aku lepak kat uptown berhampiran bersama dua orang lagi. Aku duduk dan order hazelnut coffee dan omega 3 eggs half cook. Memang best. Kemudian mereka berbual, aku pun merasa bingung dan tidak faham , apa yang mereka bincang tu. Dalam Hati aku berkata."Kenapala aku tak study habis bahasa mandarin dulu2". Aku pun terdiam bongok di sini

2 comments:

SaNg KaNCiL gAgAH said...

salam...
bagus tajuk ni...tapi isi dia aku xfaham...tetiba speaking english..(aku admit ah ko mmg terror speaking)....pastu lak story pasal xfahm mandarian...adoyai....

KugiranJiwa said...

comment membina..ala.. skang kan musim cakap rojak..

Gank!

Kugiran Jiwa Headline Animator