Wednesday, June 10, 2009

Look back! on the train

malam tu sangat sesak, aku naik tren dari terminal putra. ramai orang di dalam tren. bercampur baur..baunnya.aku mengatakan kepada dew sebelum itu, supaya tidak keluar pada malam tersebut. sedang aku duduk menonton televisi bersama aie ketika itu . telefon aku berdering. aku lihat nama dew keluar. aku angkat."you, i dah sampai dataran ni, i sorang, i tunggu u kat sini?" kata dew. aku bergegas terus mendapatkan tren. Suasana riuh di dataran pada masa tu keadaan sangat sesak dan dipenuhi orang. himpit menghimpit. Aku lihat dew. lantas aku dekapnya dengan sekuat mengelakan dia dari himpitan penjalan-penjalan kaki di situ. Setelah 5 tahun yang lalu, Hari ni aku terima panggilan dari dew dan dia mengingatkan aku tentang scene tersebut ,"i dah say thanks belum malam tu?". katanya. aku jawab,"belum". "Thanks ya, i lupa nak kiss u malam tu". aku terdiam.

3 comments:

HoneyDew said...

terdiam??
diam means malas nak layan tuu...
tah pape la si dew lam story u tu kan.
hmmm.. 5 years back..

DEw said...

Baby, I can see your halo
You know you're my saving grace
You're everything I need and more
It's written all over your face
Baby, I can feel your halo
Pray it won't fade away

KugiranJiwa said...

hi dew, its good to see u...thats 5 years back when i met u at kl..our story begins 2 years and half before that...terdiam bermaksud...terkejut u ckp camtu..

Gank!

Kugiran Jiwa Headline Animator